Quayle Residence

Quayle Residence is located on a steeply sloping site at the picturesque Wilson’s Bay just outside of Queenstown. The design challenge was to take advantage of the incredible lake views to the south whilst allowing the sun to penetrate as many rooms as possible. The garage and guest bedrooms form the foundation to the upper level which houses the living areas and master bedroom.
A mono pitch roof with high glass opens the house to the sun, and floor to ceiling double glazing makes the most of the lake views. The basement level features heavy schist stone cladding while the upper level is more light weight and uses low maintenance alucobond cladding.
The deck wraps around the house widening at the west to become an outdoor room, featuring louvered roof, outdoor fireplace and barbeque.