Lake Hayes Renovation

Although it is hard to see any traces of its former self, this house is actually a renovation of a 1970’s weatherboard and concrete block house which was in desperate need of updating. Although the uninsulated blocks and single glazing have gone, and the foot print has been extended, the bones of the original house remain. The living areas of the home were kept upstairs to maximise views over the stunning Lake Hayes.
Steel fins are used for screening and privacy and create a fortress like southern façade which belies the open northern elevation with its openness and floor to ceiling glass. The angled shape of the site allowed for a dramatic deck which ends at a triangular point.
Steel is complimented with schist stone and cedar weatherboards, which were also used on the interior of the home to contrast the painted white surfaces.